x

Musiktidning får skarp kritik för det här omslaget

Musiktidning får skarp kritik för det här omslaget

Det franska musikmagasinet Les Inrockuptibles orsakar starka reaktioner efter att de valt att sätta en dråpdömd artist på omslaget.

Sångaren Bertrand Cantat pryder omslaget för tidningen Les Inrockuptibles, något som lett till starka reaktioner i Frankrike den senaste veckan. Anledningen är att Cantat dömdes för dråp av flickvännen och skådespelerskan Marie Trintignant för 14 år sedan.

LÄS OCKSÅ: BÄST JUST NU: Inget annat svenskt band låter så här

På Twitter kallas tidningen bland annat ”motbjudande” och den franska utgåvan av Elle har i sin tur placerat Trintignant på sin omslagssida som ett direkt svar på Les Inrockuptibles redaktionella val.

Rubriken under bilden av Cantat på Les Inrockuptibles omslag lyder: ”Cantat, en som nom”. Vilket översatt betyder ”i hans namn”. Elle travesterar detta på sin omslagsbild med Trintignant och skriver i rubriken: ”i Maries namn”.

Sångaren Cantat blev villkorligt frigiven 2007, efter att ha avtjänat fyra år av den åtta år långa domen, skriver NME. I rättegången där Cantat dömdes för dråp framkom det att han slagit Trintignant flera gånger i huvudet och sedan väntade i flera timmar med att ringa efter ambulans. Trintignant dog sedan på sjukhuset.

LÄS OCKSÅ: Nick Cave delar uppdatering om bandmedlem

Efter att riset haglat i en vecka tog Les Inrockuptibles åt sig av kritiken och gick ut med en ursäkt för att de placerade den dråpdömde Bertrand Cantat på omslaget. Cantat marknadsför för tillfället ny musik.

Cantat gjorde sig känd som frontmannen i det franska och storsäljande rockbandet Noir Désir grundat 1983.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA