40 år som punkband ska firas med 2 spelningar

40 år som punkband ska firas med 2 spelningar

Asta Kask har lyckats med det som väldigt få band från den första svenska punkvågen lyckats med: att bevara sin publik och samtidigt fortsätta nästla sig in i nya unga punkhjärtan. 2018 är det 40 år sedan bandet grundades och det firas med turné och spelningar på KB i Malmö den 7 april samt Pustervik i Göteborg den 14 april.

1978 kom allt att starta i en källarlokal i Töreboda. Det var där, i replokalen Kloaken, soundet skapades som skulle lämna avtryck på den svenska och internationella punkscenen i generationer. Det handlar om snabb, förbannad och smittsamt melodiös hardcorepunk.

Under sin första aktiva period (1978-1986) spottade de ut EP-skivor på löpande band och spelade land och rike runt. Under det som var tänkt som en kort ”hämnd” 2003, hittade de tillbaka till varandra. Sedan dess har de kört på och gjort ett gäng singlar, två fullängdare och massor av gigs.

– 2018 är bandet återigen aktuella med en turné för att ventilera sin ilska och sin passion för tvåtaktspunk – redo att leverera 40 års erfarenhet av ”Rock mot svinen”. Med sig i bagaget har man dessutom efterlängtat nytt material och, så klart, klassiker från hela sin karriär, hälsar arrangören KB i ett pressmeddelande.

Asta Kask är:

Micke Blomqvist - Sång, Gitarr
Bonni Pontén - Sång, Gitarr
Ernie Hörnell - Bas, Sång
Dadde Stark - Trummor, Sång


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA