x

Hör ny låt med Olle Ljungström – nytt album släpps inom kort

Hör ny låt med Olle Ljungström – nytt album släpps inom kort

Olle Ljungström må ha lämnat oss för gott, men musiken lever vidare. Och nu får vi även till oss sedan tidigare osläppt material!

Idag släpps singeln Världens Renaste Häxa. En väldigt typisk Olle Ljungström-låt som nästan ger lite Norrländska Präriens Gudinna-vibbar och som bland annat innehåller några riktigt fina "lalala"-passager.

Artikeln fortsätter under låten.

Det här är musik som Olle Ljungström och Torsten Larsson jobbade på i hemlighet strax innan artistens död. 

– Vi hade bestämt att nu ska vi göra en dubbelplatta och ingen ska få höra. Inget management, inget skivbolag, vi ska göra det här helt i fred. Så det var en märklig känsla när han dog. Då var det bara jag som hade allt detta, säger Torsten Larsson till SVT.

Ett helt nytt album med titeln Måla Hela Världen är ute 9 december. Vi väntar otåligt!

Olle Ljungström blev ett med det svenska folket 2012, då han medverkade i Så Mycket Bättre, men artisten kan se tillbaka på en lång musikkarriär, som påbörjades på allvar med bandet Reeperbahn 1977. Gruppen brann snabbt och upplöstes redan 1984 och Olle Ljungström gick därefter vidare med en lyckad solokarriär. Åtta studioalbum och ett par samlingar mäktade han med. Det senaste verket, Släng In En Clown, gavs ut 2013.

En av Sveriges största poplåtsnickrare somnade in för gott i maj 2016, 54 år gammal.

LÄS OCKSÅ: Strages svidande moderatattack – efter omtalad Morrissey-recension


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA