x

Hyllade indieprofiler bildar duo

Hyllade indieprofiler bildar duo

Maja Gödicke och Kåre, aka Farväl Till Ungdomen, presenterade för ett år sedan ett samarbete i form av låten En Vinternatt. Idag låter Maja Gödicke hälsa att det blir mer av den varan. De har rent av beslutat att bli en duo och planerar nu att släppa ett album. Via sin personliga Facebook-sida låter Maja Gödicke hälsa:

"Pssst! Idag för ett år sedan släppte jag och Kare (Farväl till ungdomen) singeln "En vinternatt". Sedan dess har vi, från två olika städer, fortsatt att göra musik tillsammans och nu, efter ändlösa mailtrådar och överläggningar per chatt, kan vi plötsligt säga att vi befinner vi oss slutfasen (!) av arbetet med vårt debutalbum (!) som duo (!). Stort tack till alla som lyssnade, spred, roterade och hyllade för att vi i fjol fick en magisk start på detta samarbete. Känns väldigt fint. Mer info snart!"

Artikeln fortsätter under låten.

2015 släppte Maja Gödicke enligt GAFFAs Jonathan Bengtsson "19 upptagningar med textrader som borde tatueras in, melodier som borde spelas i förorter och överklasshem och studentlägenheter, men som aldrig riktigt givits chansen. Förrän nu."

Vad han syftade på var albumet och samlingen Omniana. En skiva som tilldelades fem av sex stjärnor. Maja Gödicke skördade under 2016 stora framgångar med sin singel Blå, som var med i en viss reklamfilm.

Farväl Till Ungdomen gav i sin tur ut albumet Öronbedövande Mörker 2016. GAFFAs Linn Jannesson skrev om "berättelser som skildrar en slags vardagsrealism genom barnets och ungdomens ögon, fast med ett vuxet perspektiv."

Och nu verkar vi få se det här ihopslaget till något av en liten indiesuperduo. Vi ser fram emot resultatet.

LÄS OCKSÅ: Källa: Neil Young till Sverige med avskedsturné


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA