x

"Chockerad" av våldtäktsanklagelserna mot honom

"Chockerad" av våldtäktsanklagelserna mot honom

Sångerskan och skådespelerskan Melissa Schuman, känd från den amerikanska popgruppen Dream, gick ut med en bloggpost i början av november där hon hävdade att Nick Carter från Backstreet Boys utsatt henne för ett sexuellt övergrepp 2002. Nu har Carter svarat på anklagelserna.

Det är musiksajten Stereogum som har fått tag Backstreet Boys-stjärnan via hans management:

"Jag är chockad och ledsen av Ms. Schumans anklagelser. Melissa uttryckte aldrig under tiden vi var tillsammans eller efteråt att det vi gjorde var någonting annat än ömsesidigt. Vi fortsatte att spela in låtar och uppträda tillsammans, och jag har alltid varit respektfull och stöttat Melissa både privat och professionellt. Det här är det första jag hör om dessa anklagelser, nästan två årtionden efteråt. Det strider mot min natur och allt jag håller kärt att avsiktligt utsätta någon för obehag eller skada. "

LÄS OCKSÅ: GAFFA-Priset blir gala – under Where's The Music

I blogginlägget beskriver den 33-åriga sångerskan hur hon blev hembjuden till Nick Carter när de spelade in ett TV-program. Hon berättar hur rädd och låst hon kände sig, och att Carter inte slutade, trots att hon avvisade honom flera gånger och berättade att hon var oskuld. "Han kastade ner mig på sängen och lade sig över mig. Återigen sa jag till honom att jag var oskuld och att jag inte ville ha sex med honom", skriver Schuman.

Vidare skriver hon att hon anförtrodde sig till och litade på sin förre manager, som rekommenderad att hon inte skulle gå vidare med anklagelserna. Han sa att det bara skulle leda till förödmjukelse och skada hennes rykte och karriär, då Carter hade den mäktigaste advokaten i USA på sin sida.

LÄS OCKSÅ: Publikkaos på hiphopstjärnans Sverigespelning

Anledningen till att Schuman berättar om händelserna nu skriver hon beror på att anklagelser förts fram mot Carter i RadarOnline gällande ett annat sexuellt övergrepp, som ska ha skett 2006.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA