Klar för arenaspelning i Sverige

Klar för arenaspelning i Sverige

I maj återvänder James Blunt till Sverige för första gången sen 2014. 23 maj kommer han till Annexet i Stockholm. Biljetterna släpps på fredag 1 december klockan 09:00.

Med över 20 miljoner sålda album, en rad platinaskivor, utsålda turnéer och fem Grammy Award-nomineringar är det lätt att tänka att James Blunts karriär har varit ett enda långt, spikrakt triumftåg.

– Men faktum är att den höll på att sluta innan den ens hade börjat, hälsar arrangören FKP Scorpio i ett pressmeddelande.

Efter att ha upptäckts av låtskrivaren Linda Perry på mässan South By Southwest debuterade James Blunt med singeln High och albumet Back To Bedlam i oktober 2004. Men det var först med tredjesingeln You’re Beautiful, som kom drygt ett halvår senare, som allting lossnade.
 
You’re Beautiful toppade listorna i tio länder – däribland Sverige, England och USA. Med den draghjälpen rusade albumet Back To Bedlam upp för listorna och blev den bäst säljande skivan i Storbritannien under 00-talet.
 
I mars 2017 släppte James Blunt sitt femte album The Afterlove, där han bland andra har samarbetat med Ed Sheeran och Stephan Moccio (Miley Cyrus, The Weeknd). 
 
Efter att 2014 ha gjort tre stora spelningar i Sverige återvänder snart James Blunt för en enda konsert på Annexet i Stockholm 23 maj. Arrangörer hintar om att det blir en intim upplevelse.

LÄS OCKSÅ: James Blunts senaste album tokdissas: "Ett svart hål av intighet"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA