x

Musikhjälpen slår häpnadsväckande rekord

Musikhjälpen slår häpnadsväckande rekord

Under söndagskvällen släpptes Musikhjälpens programledare Farah Abadi, Molly Sandén och Kalle Zackari Wahlström ut ur glasburen på ”Kärlekens Torg” i Umeå.

Under de sex dygn trion direktsänt har rekordantalet 586 000 engagemang genomförts runt om i Sverige till förmån för Musikhjälpens kamp för att hjälpa barn som utnyttjas i sexhandeln. När sändningarna var över hade Musikhjälpen samlat in 74 410 363 kronor, vilket även det är nytt rekord och suddar ut förra årets 49 003 745 kronor.

– Vi är så glada över publikens stora engagemang under Musikhjälpen som visar att Sverige slutit upp i kampen mot barnsexhandel. Det är ett oerhört tungt ämne som berört många under veckan och det känns viktigt att vi lyckats sätta ljus på en tyst katastrof. Att vi slagit rekord i både pengar och engagemang är helt otroligt och vi vill tacka alla hjältar därute, säger Julia Blomberg, projektledare för Musikhjälpen.

Den auktion som drog in mest pengar var Gröna Lunds som budades hem av Markoolio och Tobbe Trollkarl. De digitala bössor som skramlade in mest blev Julius Och Björnhjälpen och Med Kärlek Från Hofors och den tävling som inbringade mest blev Hälsa På Hos Shellback Och Max Martin I LA.

LÄS OCKSÅ: Här är de mest önskade låtarna under Musikhjälpen


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA