Slowgold avslöjar albumdetaljer

Slowgold avslöjar albumdetaljer

Mörkare är namnet på det nya albumet av Slowgold som släpps på Playground Music 23 februari.

– Musiken visar på ytterligare utveckling hos låtskrivaren Amanda Werne, hennes medmusiker Johannes Mattsson och Erik Berntsson samt medproducent Cristian Brieba, skrivs det i ett pressmeddelande med fortsättningen:
 
– Albumet berör känslor kring hopp, och insikten om att hoppet är som starkast när det är mörkt. Det är en väldigt känsloladdad skiva, på ett mer sakligt och brutalt sätt än tidigare, men som alltid inbäddat i det drömska som vi känner igen från Slowgolds tidigare album.

Om exakt en månad, den 19 januari, kommer första smakprovet från albumet.

Slowgold är Amanda Wernes musikaliska alias. Genom åren har hon tolkat Ratata i På Spåret, varit en del av Freddie Wadlings band, gästat First Aid Kit inför 20 000 personer på Liseberg och prytt tidningsomslag till Dagens Nyheter, Göteborgs-Posten och Sonic.

Under 2015 släppte hon två album, Stjärnfall och Glömska. Två år senare kom hyllade skivan Drömmar. Den följdes av en omfattande turné i Sverige och Norge, bland annat spelade Slowgold på Way Out West, By:larm, Garaget i Hammenhög, Stora Teatern och Debaser Strand.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA