Svenska rockstjärnor startar festival

Svenska rockstjärnor startar festival

Arrangören Live Nation meddelar att In Flames skapar sin alldeles egna sommarfestival i Sverige; Borgholm Brinner. Tvådagarsfestivalen sker på berömda Borgholms Slottsruin på Öland sista helgen i juli.

– In Flames kommer att avsluta båda kvällarna, med två exklusiva och var för sig unika konserter – tillsammans med cirka fem band per kväll (som kommer att presenteras så snart som möjligt), hälsar arrangören i ett pressmeddelande.

Datumen att lägga på minnet är fredag 27 juli och lördag 28 juli.

– Jag tror att det är alla bands dröm att få göra något sånt här en vacker dag – åtminstone för oss, som länge har tänkt på detta och nu känns det rätt att göra det. Oavsett om man får tillfälle att starta en egen festival eller inte, så är det en obeskrivlig känsla att ha skapat en fan community genom sin musik. Ännu galnare är det att kunna samla den communityn på en fysisk plats – där vi kan spela och njuta av musik tillsammans, dricka tillsammans, osv. Och på ett slott av alla ställen! Det är en annan sak, säger gruppens frontare Anders Fridén och fortsätter:

– Det hade inte varit en IN FLAMES-festival om det skulle vara på en åker nånstans. Det måste vara speciellt så att våra fans kan få den ultimata upplevelsen, så att vi kan ge något tillbaka efter att ha varit så fantastiska mot oss i 20 år – med en helg de sent kommer att glömma. Vi kommer också handplocka de bästa banden – och även om vi inte kan säga vilka som ska spela än, så kan vi lova att ingen blir besviken…”

In Flames släppte nyligen en digital EP, Down, Wicked & No Good, med covers på Depeche Mode, Alice In Chains, Chris Isaak och en liveversion av Nine Inch Nails Hurt. Tack vare en hög efterfrågan från alla Jesterheads kommer låtarna nu att släppas som en 10-tums mini-LP den 16 mars.

LÄS OCKSÅ: Frej och Joy leder GAFFA-Prisets gala


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA