x

Kritiken rasar mot Bono – efter intervju

Kritiken rasar mot Bono – efter intervju

U2-sångaren Bono uttalade sig om modern musik under en intervju med den inflytelserika tidningen Rolling Stone. Särskilt en kommentar har väckt vrede. 

Irländarna släppte i början på månaden sitt 14:e studioalbum Songs Of Experience, en skiva som belönades med fyra stjärnor av GAFFA:s recensent. Bandet har också meddelat att de kommer till Skandinavien nästa år med sin turné Experience + Innocence Tour.

I samband med skivsläppet gjorde Bono en stor intervju med den amerikanska tidningen Rolling Stone. Där diskuterade han albumets tematik, världspolitiken och hans egen nära döden-upplevelse.

LÄS OCKSÅ: Här är låtarna som spelats mest

Men en kommentar från intervjun har väckt vrede. På frågan om han tror att världen står inför en ny revolution inom rock & roll svarar han följande:

– Jag tycker att musiken har blivit väldigt flickig. Och det finns några bra saker med det, men hiphop är det enda stället för ung manlig vrede just nu – och det är inte bra.

Artikeln fortsätter under videon.

Uttalandet om att musik generellt har blivit mer "flickig" har fått flera människor att rasa mot U2:s frontman. I en artikel på sajten Mashable beskriver Nicole Gallucci det hela (med en rejäl dos sarkasm) som "ytterligare utmärkta åsikter från män" och lyfter fram kvinnliga artister som Lana Del Rey, Kehlani, Solange, Lorde och SZA, som samtliga har släppt kritikerrosade album de senaste åren.

Sajten Jezebel kommenterar det hela på följande sätt:

LÄS OCKSÅ: Kritikstorm efter Israel-bojkotten


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA