x

Rasisttidning: Grime sporrar cannabis-missbruket

Rasisttidning: Grime sporrar cannabis-missbruket

Den reaktionära brittiska tidningen Daily Mail har publicerat en artikel om cannabis som har fått rapparen Stormzy att se rött – igen, skriver The Line Of Best Fit.

LÄS OCKSÅ: Radiohead-frontaren ilsk på Spotify

Daily Mail har ett horn i sidan till ungdomskultur i allmänhet och den brittiska varianten av hiphop (grime) i synnerhet. Och Stormzy har tidigare kritiserat tidningen hårt. Nu är det en artikel där en föreläsare i mental hälsa intervjuas, som fått Croydon–rapparen att tända till.

Den till York University knutna föreläsaren Ian Hamilton hävdar att förekomsten av marijuana i grime-kulturens uttryck fungerar som ett slags produktplacering. Han säger också att det farligaste i detta inte är själva cannabisbruket, utan att tobak ofta blandas med marijuana när det ska rökas. Således att grime kan fungera som en "inkörsport till tobak".

LÄS OCKSÅ: Årets bästa album 2017

Artikeln nämner utöver Stormzy också artister som Wiley och Kano. Stormzy kommenterar artikel på twittern och uppmärksammar att vita rockstjärnor sniffat kokain och tagit MDMA (ecstasy) sedan musikhistoriens början. Han kallar också tidningen "anti-svart" och ber dem dra åt helvete.

Han är också sarkastisk i en annan tweet:

"Tänk er att uppfostra ditt barn, älska och föda det. Skicka det till skola och sedan universitet, för att de sedan ska växa upp och börja jobba på jävla Daily Mail. Pinsamt."

LÄS OCKSÅ: Allt fler attacker mot musiker


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA