x

Spotify stäms på miljardbelopp

Spotify stäms på miljardbelopp

Spotify har en minst sagt tuff start på året. I fredags lämnade det amerikanska musikförlaget Wixen Music Publishing in en stämningsansökan mot streamingföretaget och det ska handla om den enorma summan 13 miljarder kronor, rapporterar Hollywood Reporter och Variety.

LÄS OCKSÅ: Svenska artister bekräftade till stjärnspäckat Coachella

Wixen Music Publishing har bland annat artister som Neil Young, Rage Against The Machine och The Doors i sitt stall. De anklagar nu Spotify för upphovsbrott och menar att streamingtjänsten har spridit 10 784 låtar utan rätt licenser. För varje låt vill de ha 150 000 dollar, som är maxbeloppet, skriver Breakit.se.

– Spotify har mer än tre miljarder i årliga intäkter och betalar skandalöst höga löner till sina chefer och lägger miljoner på ultra-lyxiga kontorslokaler i flera städer. Allt vi ber om är att de ska kompensera våra klienter rimligt, säger Wixen Music Publishings företrädare Randall Wixen i ett uttalande enligt Variety.

Enligt Breakit ifrågasätter nu Spotify det faktum att Wixen har fått tillstånd att representera samtliga artister i sin stämningsansökan.

LÄS OCKSÅ: Hurula släpper snart ny skiva


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA