x

Spotify når ny milstolpe

Spotify når ny milstolpe

Det händer mycket kring Spotify i detta nu. För ett par dagar sedan rapporterades det om både börsnotering och stämningsansökan. Nu skickar företaget ut en glädjande nyhet: att de nått hela 70 miljoner prenumeranter. Detta innebär att man de senaste fem månaderna har fått ytterligare tio miljoner betalande användare, skriver Breakit.

LÄS OCKSÅ: 1001 album du måste höra innan du dör 

Nyheten skickades ut via Spotifys officiella twitterkonto med orden: "Hello 70 million subscribers", men togs efter tio minuter ner. Breakit har dock varit i kontakt med Sofie Grant, kommunikationschef på Spotify, som bekräftar siffran.

Den positiva nyheten kommer lägligt då streamingtjänsten är satt under press. Dels då YouTube är på gång att lansera en ny, abonnemangsbaserad musiktjänst i mars. YouTube har de senaste månaderna skrivit nya licensavtal med stora bolag som Universal, Warner och Sony Music.

Till detta kan vi addera att det amerikanska musikförlaget Wixen Music Publishing nyligen lämnade in en stämningsansökan mot Spotify och det ska handla om den enorma summan 13 miljarder kronor. De anklagar Spotify för upphovsbrott och menar att streamingtjänsten har spridit 10 784 låtar utan rätt licenser. 

LÄS OCKSÅ: Hör sydkoreanen tolka Kent helt exemplariskt


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA