x

Systrarna tillbaka med 80-talsporr – och Thomas Stenström

Systrarna tillbaka med 80-talsporr – och Thomas Stenström

First Aid Kit-systrarnas singel Fireworks har blivit med video.

Duon har tillsammans med producenten Mats Udd skapat en musikvideo som ligger långt från vad de tidigare serverat. Videon fullkomligt vältrar sig i 80-talet. Tankarna går till klassiska high school-filmer som The Breakfast Club (1985) och den nyproducerade och retromarinerade TV-serien Glow (2017–).

LÄS OCKSÅ: Mick Jagger: "Han var en underbar kille"

– Vi har alltid älskat idén om en amerikansk "high school prom" men har av förklarliga skäl aldrig upplevt något i verkliga livet. Rent estetiskt skiljer sig Fireworks-videon väldigt mycket från våra tidigare videos och det var skitkul att riktigt få frossa i 80-talsmodet, säger systrarna Söderberg i ett uttalande.

I videon dyker också några kända svenskar upp.

– Det var också väldigt kul att skådespelaren Hannes Fohlin (Vår Tid Är Nu) och artisten Thomas Stenström medverkade som våra prom-dates. Vi klädde ut våra vänner och vår mamma i full retro-look och hela inspelningen var så sjukt rolig!, fortsätter duon.

LÄS OCKSÅ: Gustaf Noréns senaste projekt

Artikeln fortsätter under videon.

Succéduon släpper sitt fjärde studioalbum Ruins den 19 januari. Albumet är producerat av Tucker Martine (My Morning Jacket, Laura Veirs) och innehåller gästspel från Wilco-, Midlake- och R.E.M.-medlemmar.

LÄS OCKSÅ: Familjen-Johan presenterar nytt band


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA