x

Bisarr bokning ryktas till gigantisk festival

Bisarr bokning ryktas till gigantisk festival

Flera försök har gjorts med så kallade hologramkonserter de senaste åren. Den senaste i raden som  skulle ha återuppstått på svensk mark var den avlidne hårdrockslegenden Ronnie James Dio. Men spelningarna i Sverige, Norge och Finland ställdes in på grund av bristande intresse. Och arrangörerna lovade att göra ett nytt försök 2018.

LÄS OCKSÅ: Systrarna tillbaka med 80-talsporr – och Thomas Stenström

Nu är hologramfenomenet aktuellt för Storbritannien och en annan avliden, populär artist. Festivalen Glastonbury tar ett friår 2018, men ryktet om 2019 års line-up har redan börjat snurra. Senaste nytt är att den ständigt solglasögon-bärande rockikonen Roy Orbison, som gick bort 1988, kanske kommer att uppträda på festivalen.

Om Orbisons söner får som de vill, och pappan kan återuppstå i hologramform, så kommer publiken få höra klassiker som Pretty Woman, Only The Lonely och You Got It – "live".

LÄS OCKSÅ: Morrissey sågar naturprograms-legendaren

Artikeln fortsätter under videon.

I en intervju med The Sun säger Orbisons son Alex att han hade älskat att se sin far uppträda på festivalen. Och att konserten skulle vara perfekt för publiken på Glastonbury.

– Teknologin utvecklas i rasande fart. Först fick vi veta att showen bara kunde genomföras i mindre konsertlokaler, så att ljuset kunde styras lättare. Men nu kan Orbison-hologrammet också spela på utomhustfestivaler i dagsljus, och det ser fortsatt bra ut. 

Nästa upplaga av Glastonbury Festival äger rum 26–30 juni 2019.

LÄS OCKSÅ: Mick Jagger: "Han var en underbar kille"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA