x

13 000 underskrifter – "bort med Bard"

13 000 underskrifter – "bort med Bard"

Organisationen TNKVRT har startat en namninsamling som kräver att TV4 avlägsnar Alexander Bard  från Talang-juryn.  

Organisationen skriver att Bard är rasist och sexist. Och hänvisar till flera fall där de tycker att musikern och jurymedlemmen betett sig kränkande. I skrivande stund har 13 000 personer undertecknat uppropet.

LÄS OCKSÅ: Bisarr bokning ryktas till gigantisk festival

Bard själv tycker att kritiken är struntprat.

– Det är ett stort skämt och en ren lögn, det har ingenting att komma med. Var är argumenten? På vilket sätt är jag rasist och sexist? De bara står och ljuger. Kampanjen har ingen trovärdigt alls, säger han till Nöjesbladet.

LÄS OCKSÅ: Morrissey sågar naturprograms-legendaren

I ett mejl till Nöjesbladet skriver Lotta Andersson, exekutiv producent för Talang, bland annat att kanalen inte delar Bards åsikter men att han får uttrycka det han vill.

"På TV4 värnar vi den yttrandefrihet som vi har i Sverige och den ger Alexander Bard, precis som hans meningsmotståndare, rätten att tycka, tänka och säga det dom vill, även om det inte stämmer överens med det som vi på TV4 står för. Men det betyder inte att man får göra det i TV4 eller på våra plattformar. För oss är det viktigt att inte hamna i en situation där vi inte låter personer medverka i våra kanaler grundat på sina åsikter".

I år består Talang-juryn utöver Bard av Bianca Ingrosso, David Batra och LaGaylia Frazier

LÄS OCKSÅ: Systrarna tillbaka med 80-talsporr – och Thomas Stenström

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA