x

Roskilde med efterlängtad förändring

Roskilde med efterlängtad förändring

Det här har många väntat på.

Roskilde Festival är inte bara Danmarks största festival,utan även den största i Norden. Och programmet för 2018 börjar att komma på plats med namnkunniga akter som Gorillaz, Bruno Mars, First Aid Kit och David Byrne redan presenterade.

En detalj som emellertid kan ge väl så mycket glädje till festivalgästerna som det musikaliska programmet är veckans nyhet om att festivalen tänker nytt kring campingområdets toaletter.

LÄS OCKSÅ: Amerikanska medier hissar På Spåret-uppträdande

Det är TV2 i Danmark som meddelar att arrangörerna bakom Roskilde Festival nu går in för det som kallas en "historisk förändring" för sommarens festival.

– I detta nu är vi igång med att ordna 23-25 "öar" på campingplatsen där det blir vatten och ström. Därmed kan vi vinka farväl till de gamla lösningarna för toaletter, säger Henrik Bondo som är chef för arealdivisionen till festivalen, enligt Dagbladet Roskilde.

Artikeln fortsätter under bilden.

Campingen på Roskilde Festival 2016. FOTO: Helena Lundquist / GAFFA

Han berättar vidare i intervjun att de nya toaletterna blir i stil med de som tidigare har hittats inne på själva festivalområdet och han tror att besökarna kommer se det hela som en stor förbättring.

Årets version av Roskilde Festival sker 4 juli till lördag 7 juli, med uppvärmningsdagar på camping-området från och med lördag 30 juni.

LÄS OCKSÅ: Svensk artist nekades inträde i USA


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA