x

Far & Son friades – "jag anser att vi är skyldiga"

Far & Son friades – "jag anser att vi är skyldiga"

I september 2015 byggde rapduon Far & Son en bögklubb på Vladimir Putins sommartomt i Åland. Tilltaget möttes av starka reaktioner från ryskt håll och konsuln för ryska ambassaden lämnade in en anmälan. En fällande dom skulle innebära böter samt upp till tre månaders fängelse för gruppen som består av Simon Gärdenfors och Frej Larsson.

Men igår kom glädjande besked för duon, som friades av Ålands tingsrätt.

– Jag andas nu luften som en fri man för första gången på två år lol. Vårt brott är trams och jag anser att vi är skyldiga. Ålands tingsrätt gick på en annan linje. Tack som fan alla, hälsar Frej Larsson via ett Facebokmeddelande.

Det hela firades av Frej Larsson och ODZ på Kägelbanan under kvällen Delgivningsduckning, då Frej Larsson vägrade att närvara under rättegången då inte heller Putin var på plats. Ett bildgalleri från kvällen är på ingång.

Frej Larsson är tillsammans med Joy M'Batha aktuella som värdar för GAFFA-Prisets absolut första gala, som sker i Norrköping, 10 februari. Igår gick vi ut med liveakterna Graveyard, Muhammed Faal och Slowgold. Galan är öppen för alla, mer info här.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA