x

Kultbandet lägger ner

Kultbandet lägger ner

Bara för några timmar sedan lät medlemmarna i The Kristet Utseende hälsa att bandet lägger ner. Det stora avskedet sker på året Metallsvenskan.

Facebook skriver man följande:

"Vördade riddare och ridderskor av det runda ordet.

Härmed vill jag meddela att The Kristet Utseende gör sin sista spelning kommande sommar. Detta på festivalen "Metallsvenskan" den 15-16 Juni. Vi lägger alltså ner fabriken efter det. Slutar.

Varför? Av den enkla anledningen att det är dags att gå vidare i livet. Stagnation måste ge vika för förändring. Så pass enkelt. Inga schismer. Inga tvister. Inga oklarheter.

Jag är tårfylld då jag skriver detta. Även om det här känns som ett naturligt beslut så har The Kristet Utseende varit en andra familj för mig. Jag älskar mina bandkamrater. Djupt och innerligt. Vi har haft många tunga stunder, men jag väljer att istället komma ihåg de otaliga stunder av eufori, gapflabb och lycka vi haft.

Vi har haft fantastiskt underbara år tillsammans med er, våra älskade toaborstviftande fans. Vi har färdats, nött och svettats för att göra er glada, och den tsunami av kärlek vi fått tillbaka från er har betytt så jävla mycket för oss. Vi kan inte tacka er nog.

Men vänta lite. Det är ca ett halvt år kvar innan den kristna tjackfabriken slutar puttra helt. Fram till dess kommer vi försöka spela så mycket vi bara har möjlighet till. Vi hoppas innerligt att vi får träffa samtliga av er en sista gång. Vi tänker även jobba hårt för att hinna få ut en sista platta till er. (Om den kommer före eller efter slutdatumet vet vi inte än.) En sista käftsmäll med ett knogjärn smitt av perversion, dekadens och humor.

Tusen tack älsklingar, vi ses längs det sista uppochnedvända korståget genom fosterlandet.

Pastor Fahlberg"

LÄS OCKSÅ: Knarkkalas under konsert i Stockholm

The Kristet Utseende bildades i början av 90-talet. De var tidigt inspirerade av band som Misfits, Slayer och Metallica och fick skivkontrakt hos bolaget Ägg Tapes & Records. Gruppen började sedan väcka uppmärksamhet över hela Sverige. Mycket på grund av provocerande lyrik. Texterna handlar ofta om droger, frikyrklighet, parafili och mysticism.

Efter flera turnéer och tre fullängdare la gruppen ner 1999, men tog senare upp musiken på nytt. Men nu är det alltså tack och adjö för ett av Sveriges mest kultförklarade band.

LÄS OCKSÅ: Far & Son friades – "jag anser att vi är skyldiga"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA