x

Hurula: "Det får mig att känna mig som en rädd liten pojke igen"

Hurula: "Det får mig att känna mig som en rädd liten pojke igen"

Idag släppte Hurula en vinyl-EP och en låt på Spotify. Lite senare på dagen fick vi via ett pressmeddelande till oss några ord från Hurula. En text som sammanfattar tankarna bakom den nya musiken och som gör att allt känns lite extra.

"Jag skulle kunna skriva om min uppväxt.

Jag skulle kunna skriva om missbruk i mitt barndomshem.

Jag skulle kunna skriva om hur tyst jag varit i mitt liv. För när jag ska förklara varför jag gjort en ny skiva så måste jag vidröra kreativitet och varför jag håller på som jag gör. Kreativiteten var en nödvändig tillflykt för mig i den tillvaron jag växte upp i.

Jag skulle kunna skriva om hur jag försökte skapa en egen värld som var trygg, där jag hade kontroll, där jag inte var rädd. Fast allt det här får mig att känna mig som en rädd liten pojke igen, och det där är inte längre jag.

Det kreativa är något slags efterskalv av min uppväxt.

Det jag kan skriva om är att jag en dag på något sätt upptäckte en ny slags värme. Den vägen ifrån rädd och isolerad till att älska och vara älskad, där hittar jag den oändliga inspirationen.

Batteriet till allt.

Och den som hittade mig där bakom muren är fortfarande densamma.

Oss är allt jag sjunger om."

Vinyl-EP:n med titeln Oss Är Allt är producerad av Per Hägglund (Imperiet, Thåström, Jacob Hellman) och mixad av Michael Ilbert (Taylor Swift, Thåström, Håkan Hellström) i Hansa-studion i Berlin.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA