x

Efter knarkkaoset: arrangören svarar på polisens kritik

Efter knarkkaoset: arrangören svarar på polisens kritik

Enligt polisen var det rena rama knarkkaoset under gårdagens spelning med ODZ på Kägelbanan, rapporterar Stockholm Direkt.

– En stor del av publiken var påverkade. Det snortades kokain helt öppet och folk rökte cannabis överallt, säger Annika Ljung från Södermalmspolisens narkotikagrupp till tidningen.

LÄS OCKSÅ: Kultbandet lägger ner

Sammanlagt greps ett 20-tal personer på plats och polisen beslagtog cannabis, kokain, amfetamin, ketamin och hasch.

Den populära hiphop-gruppen ODZ har sedan tidigare visat upp en liberal syn på olagliga droger och enligt Annika Ljung borde arrangörer ha detta i åtanke.

– Jag tycker inte Kägelbanan ska boka sådana här typer av spelningar. Vi vet sedan tidigare erfarenheter vid liknande konserter att det har lockat till sig sådan här publik, säger Annika Ljung.

Nu har Södra Teatern svarat på polisens kritik:

"Södra Teatern samarbetar med polisen för att skapa en trygg miljö för våra gäster, men att de ska ha åsikter om innehållet på våra scener ingår inte i det samarbetet.

Vi är stolta över att kunna erbjuda en bred repertoar och utmana och väcka viktiga frågor. Att Frej Larsson har utmanat Rysslands syn på hbtq-frågor genom deras klubbkoncept är något vi vill stötta och uppmärksamma. Det går helt i linje med de frågor som Södra Teatern brinner för.

Vår vaktstyrka samarbetade med polisen hela kvällen och avhyste cirka 30 gäster samt nekade ett 20-tal personer tillträde på grund av påverkan."

Gårdagens spelning gick under rubriken Delgivningsduckning och skedde samma dag som hiphop-duon Far & Son var på rättegång efter att ha byggt en gayklubb på Putins mark. Läs mer: Far & Son friades – "jag anser att vi är skyldiga"

LÄS OCKSÅ: Hurula: "Det får mig att känna mig som en rädd liten pojke igen"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA