x

Little Jinder och Lykke Li i samarbete – lyssna här

Little Jinder och Lykke Li i samarbete – lyssna här

Little Jinder släpper idag singeln Hålla Handen som gästas av Lykke Li. Låten är skriven av Josefine Jinder med Markus Jägerstedt som producent och är det första smakprovet från albumet Hej Då som kommer senare i år och blir Little Jinders tredje svenskspråkiga album. Redan imorgon kommer hon att framföra låten live för första gången på P3 Guld-galan.

(Artikeln fortsätter under låten)

– Hålla handen handlar om att komma till en punkt där man inser att man faktiskt, på riktigt, är omöjlig att ha att göra med, säger Little Jinder i ett pressmeddelande och fortsätter:

– När man kanske egentligen önskar att det vore på något annat sätt. Jag hade lyssnat igenom Lykkes skiva Wounded Rhymes igen några dagar innan jag skrev låten och kände att den gjort ett avtryck, jag relaterar till hennes texter. I studion senare kom en rad i versen helt naturligt som löd ”du gör vad du vill, I follow rivers”. Jag ville egentligen bara varna henne om det så jag skickade låten ... och det slutade med att det blev en duett. Hon är så äkta. Så det var en ära. Sadness is my boyfriend. 4-ever.

LÄS OCKSÅ: Så bra är First Aid Kits nya album

Lykke Li fyller i historien kring samarbetet.

– Första gången jag hörde Josefine var långt senare än alla andra och då jag själv var mitt uppe i att skriva låtar till min nya skiva och jag blev först så imponerad av själva låtsnickeriet, produktionen, strukturen, orden, så personligt, intressant och modernt … sen kände jag mig lite gammal för att jag inte lyckats skriva något så ungdomligt själv men sen sket jag i det och agerade senare som tolk för alla personer här i LA jag spelade den för som inte förstod svenska. Lång historia kort, så är det en ära att få sjunga denna rejäla popdänga med Josefine.

Little Jinder har under det senaste året gjort en hyllad Sverigeturné som hade premiär på ett utsålt Vasateatern och följdes av spelningar på Gröna Lund samt Bråvallafestivalen. I somras släppte Josefine sin senaste singel Amy och hon ligger även bakom hits som Super 8, Kvicksand och Vita Bergens Klockor.

LÄS OCKSÅ: Nu kan du buda hem Siewert Öholms stereoanläggning


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA