x

Hästpojken är tillbaka med nytt album – presenterar konserter

Hästpojken är tillbaka med nytt album – presenterar konserter

Albumet Hästpojken Är Död släpps 20 april och första singeln är planerad att komma redan i februari. Musiken släpps via nystartade skivbolaget Tamiami Records i Göteborg. 

– Vi fortsätter med det vi alltid gjort. Samma melodi men andra tider. Ibland andas man för att man kan, ibland för att man vill. Ibland är Hästpojken död, men för det mesta är han allt, säger Martin Elisson i ett pressmeddelande.

Artikeln fortsätter under videon.

LÄS OCKSÅ: GAFFA-Priset 2018 – och de nominerade är ...

Efter att ha spelat i Bad Cash Quartet – som albumdebuterade med sin självbetitlade skiva redan för 20 år sedan och bland annat turnerade med Broder Daniel – bildade Martin Elisson och Adam Bolmeus (samt BD:s Lars ”Poplars” Malmros, som sedermera lämnade bandet efter första skivan) Hästpojken.

2007 släpptes singeln Shane MacGowan och året efter kom albumet Caligula. Med mängder av spelningar i ryggen började Hästpojken 2009 på album nummer två som fick namnet Från Där Jag Ropar.

LÄS OCKSÅ: Se dokumentär om mytisk studio – Bowie, Pop, Cave med flera medverkar

2013 kom det hyllade albumet En Magisk Tanke och bandet tog en lite annan inriktning, låtarna kom mer att handla om vardagliga händelser och låten Sommarvin blev en stor hit långt utanför Hästpojkens vanliga popkretsar.

Här ser du Hästpojken framöver:

27/4 Debaser Strand, Stockholm  
28/4 Stora Teatern, Göteborg

KRÖNIKA: "Vad är väl en gala i Partille?"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA