x

Bekräftar återförening – men viktig kugge saknas

Bekräftar återförening – men viktig kugge saknas

Sedan ett år tillbaka har det spekulerats vilt kring om originaluppsättningen av The Smashing Pumpkins är på väg att återförenas.

Gitarristen James Iha gästade sångaren Billy Corgans soloalbum ifjol och så sent som förra veckan delade frontmannen en bild på Instagram där både Iha, trummisen Jimmy Champerlin och han själv är tillsammans i studion.

LÄS OCKSÅ: Hästpojken är tillbaka med nytt album – presenterar konserter

Men en viktig kugge saknas, nämligen basisten D'Arcy Wretzky (till vänster i bild). Hon har nu bekräftat att The Smashing Pumpkins återförenas och planerar konserter i sommar, men att hon inte är en del av återföreningen.

Artiklen fortsätter under videon.

LÄS OCKSÅ: Se dokumentär om mytisk studio – Bowie, Pop, Cave med flera medverkar

I en intervju med Blast Echo beklagar hon det hela för fansen:

"Jag ber om ursäkt till alla Smashing Pumpkins-fans där ute som ser fram emot den kommande återföreningsturnén. Jag vet det är en stor besvikelse för mig med, men återföreningen kommer inte ske med mig. Jag fick reda på igår att bandet har bestämt sig för att använda sig av en annan basist."

Därmed står det klart att The Smashing Pumpkins återförenas, men om det är Melissa Auf Der Maur eller en annan basist som tar platsen vet vi ej i nuläget.

KRÖNIKA: "Vad är väl en gala i Partille?"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA