x

Kapten Röd på festivalturné

Kapten Röd på festivalturné

I sommar ger sig Kapten Röd ut på festivalturné igen efter en succésommar förra året. Avslutar gör han traditionsenligt på hemmaplan i Göteborg och går då för fjärde gången upp på Stora scenen på Liseberg, 14 september. Även Hasslöfestivalen har gjort klart med Kapten Röd, som besöker festivalen 13 juli.
 
Björn Nilson, känd under sitt artistnamn Kapten Röd, har sedan långt innan debutalbumet 2007 varit en lysande liveartist. 2012 vann han Guldmicken och årets artist på P3 Guld och med tiden har han även blivit en av Sveriges mest älskade artister.
 
Förra sommaren gav han sig ut på turnén Hundralappen – där alla biljetten kostade endast 100 kr. Turnén blev en publiksuccé och finalen blev utsåld på Slottsskogsvallen med över 20 000 besökare – strax därefter fick det sättas in en extrainsatt spelning i Globen som fick avsluta konsertåret 2017 för Kaptenen. 
 
I sommar är det så dags för Kapten Röd att åka ut på en stor festivalturné där avslutningen sker på hemmaplan i Göteborg, på Stora Scenen på Liseberg 14 september.
 
– Det har blivit lite av en tradition att avsluta på hemmaplan när vi är ute och spelar – och att avsluta på Liseberg känns helt perfekt, säger Kapten Röd. Priset, tillgängligheten och gemenskapen är fantastisk och något jag alltid eftersträvar att få till när vi kör. Ska bli otroligt kul att avsluta sommaren på Stora Scenen!

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA