x

Statement Festival släpper sina första namn

Statement Festival släpper sina första namn

Programmet börjar ta form för den redan världskända festivalen utan cis-män – Statement Festival. På Bananpiren den 31 augusti – 1 september blir det både kvalitet, känsla och bredd. Först ut av artisterna är Frida Hyvönen, Karim & Karam (dj-duo med Karin Dreijer och Maryam Nikandish), Joy (som leder GAFFA-Prisets första gala) och Tami T. Biljetterna släpps imorgon fredag den 26 januari klockan 11:00 via tickster.com.

LÄS OCKSÅ: GAFFA-Priset 2018 – och de nominerade är ...

Det som började med en tweet av komikern och radioprofilen Emma Knyckare blir som bekant en festival sommaren 2018 och välkomnar kvinnor, transpersoner och icke-binära.

– Jag är superglad att vi nu släpper de första akterna för Statement Festival. Med första släppet vill vi visa på bredden i festivalen, att det kommer finnas göttiga grejer för alla besökare som är sugna på megaparty i dagarna två, säger Emma Knyckare i ett pressmeddelande.

KRÖNIKA: "En unik talang som världen aldrig kommer att skåda igen"

Många fler Statement-namn kommer att släppas under våren. Enligt pressmeddelandet handlar det om en riktig dröm-lineup.

– Glöm inte ta med både de ösigaste dansskorna och snorpapper till de mäktigaste popballaderna – men framför allt ditt bästa jävlar anamma-face, för nu blir det åka av! hälsar Emma Knyckare.

LÄS OCKSÅ: Veronica Maggio och Jocke Berg i samarbete


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA