x

Hör Veronica Maggio och Jocke Bergs samarbete

Hör Veronica Maggio och Jocke Bergs samarbete

Igår kablade Veronica Maggio ut den stora nyheten att hon släpper en låt skriven tillsammans med Jocke Berg från Kent.

Inatt släpptes så singeln som är till för en kommande kortfilm om Ingmar Bergman. Och som regissör till denna står Tomas Alfredson.

Artikeln fortsätter under låten.

LÄS OCKSÅ: Kapten Röd på festivalturné

På Veronica Maggios Facebooksida står det följande:

"För väldigt länge sedan såg jag filmen ”Låt den rätte komma in” av regissören Tomas Alfredson och älskade den så sjukt mycket! Jag ville alltid ha den som referens i olika sammanhang och till slut använde jag den som inspiration till videon för ”Jag kommer”(ni KAN ha hört den spelas på radio runt 2011). När Tomas Alfredson frågade mig i höstas om jag ville göra en låt till hans kortfilm om Ingmar Bergman blev jag så star struck att jag sa ja och nu är låten äntligen färdig! Jag har skrivit den tillsammans med Jocke Berg och ni kan höra den på Spotify fom 00:00 inatt. Det var bara det tror jag. O.A.O."

Sedan senaste albumreleasen Den Första Är Alltid Gratis (2016) har Veronica Maggio bland annat turnerat runt om i hela Sverige, gjort en klubbturné i Norge, spelat på Stockholm Stadion med över 20 000 fans i publiken, besökt LA och festivalen Stockholm CA och i slutet av augusti i år bjöd hon på fem unika kvällar i Stockholm där hon framförde en skiva per kväll, inför ett utsålt Mosebacketerrassen.

2016 begravde Jocke Berg och hans medmusiker Kent. Efter det har det varit relativt tyst om en av Sveriges största låtmakare, förutom några låtuppgifter, exempelvis för Zara Larsson.

KRÖNIKA: "En unik talang som världen aldrig kommer att skåda igen"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA