x

Ny klubbscen i Stockholm

Ny klubbscen i Stockholm

En ny klubbverksamhet startar nu i Stockholm när ett samarbete mellan Club Platypus och Loud Grrrl Sthlm inleds. För närvarande är två klubbkvällar i källaren på Scalateatern i Stockholm klara. Alla inblandade – bakom scenen, bokare, arrangörer, ljudtekniker och DJ – är kvinnor. På scenen kommer det att vara minst 50 procent kvinnor bland artisterna.

LÄS OCKSÅ: Arctic Monkeys till Sverige

Den första kvällen på Scalateatern i Club Platypus och Loud Grrrl Sthlms regi sker 3 mars. Då står det brittiska elektropopbandet Stealing Sheep (bilden) för första gången på en svensk scen med stockholmsbandet Dog Rally som förband.

Stealing Sheep består av Emily Lansley (gitarr, sång), Rebecca Hawley (synt, sång) och Lucy Mercer (slagverk, sång). De träffades 2010 på ett café i hemstaden Liverpool och över en kopp te bestämde de sig att starta ett band ihop. Samma sommar började de skriva låtar och repa ihop och inom kort gav de ut sin debut-EP.

LÄS OCKSÅ: Eminem klar för Sverige

Deras sound har bland annat uppmärksammats snart av Jarvis Cocker (Pulp), samt i brittisk och internationell musikpress. Turnéer tillsammans med artister som S:t Vincent och Django Django samt stora festivalspelningar följde och de blev sedan signerade av Heavenly Records, som gav ut deras fullängdsdebut 2012. I år väntas ett nytt album

Förband är Dog Rally från Stockholm. Trots sina unga år är de influerade av 70-talspunken och deras debutsingel, I Want It Bad, ekar tydligt av X-Ray Spex.

TÄVLING: Vinn biljetter och hotell till GAFFA-Priset


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA