x

Jack White gör skandinavien

Jack White gör skandinavien

Rock-konnässören Jack White gör festivalen Tinderbox i Danmark. Spelningen som sker någon gång mellan 28 - 30 juni blir hans första på dansk mark på fyra år.

I början av augusti delade den produktive White med sig av foton på sitt Twitter-konto, som visade att han var i full gång spela in ett nytt album. I november sa han i en intervju med Billboard att albumet ligger precis runt hörnet.

LÄS OCKSÅ: Eminem klar för Sverige

GAFFA har tidigare rapporterat om albumet och den intervju han gjorde med Gary Oldman (japp, skådespelaren). Han kallade bland annat materialet han jobbar med för "hugga någon i en gränd-musik".

Senare har vi fått till oss att fullängdaren kom till under en period när White isolerade sig själv i en lägenhet och där han med hjälp av samma typ av inspelningsutrustning och instrument som han använde sig av när han var 15 komponerade sitt material.

LÄS OCKSÅ: Här är februaris viktigaste konserter

Låtarna spelades sedan in i Nashville, New York och Los Angeles. Och här blandas rock’n’roll med electro, funk, hiphop och gospelblues.
 
Förutom White själv som står för sång, akustisk och elektrisk gitarr, trummor, orgel och synt, gästas han på albumet av bland andra trummisen Louis Cato (BeyoncéJohn LegendMariah Carey) och basisten NeonPhoenix (Kanye WestLil WayneJay-Z). 

Skivan är ute 23 mars och följer upp 2014 års Lazaretto.

LÄS OCKSÅ: Arctic Monkeys till Sverige


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA