x

Bob Hund anordnar festival

Bob Hund anordnar festival

Artister som Frida Hyvönen och Shitkid, forskaren Emma Frans samt kollektivet Konstmusiksystrar är några av de som tar plats under minifestivalen Tolkningsföreträde på Malmö Live 12/5. En festival som anordnas av jubilerande Bob Hund.

– Vem har rätten att uttrycka sig? Vems berättelser tillåts forma samhället? I 25 år har Bob Hund i sina låttexter på ett helt eget sätt speglat verkligheten i all sin vackra skevhet. När bandet nu under ett år flyttat in på Malmö Live tar de tillfället i akt att dela med sig av ordet, skrivs det i ett pressmeddelande.

Conny Nimmersjö i bandet utvecklar:

– För 25 år sedan var Bob Hund-konen en megafon. Nu är konen ett öra. Om ytterligare 25 år kommer konen tjänstgöra som hörapparat. Omtanke istället för misstanke är bob hunds motto för 2018. 

Minifestivalen ska handla om kultur, musik och samhälle från många perspektiv. Innehållet spänner över många fält från zumba, forskning till nytolkningar av Bob Hunds musik.

- Att utgå och skapa kreativt från något så formellt och fast som ordet Tolkningsföreträde är spännande. Något nytt och intressant uppstår och det välkomnar vi i den här festivalen, säger Karin Karlsson, programchef på Malmö Live konserthus i ett pressmeddelande.

Under minifestivalen ser du följande akter:

Frida Hyvönen 

Shitkid

Sara Parkman och Samantha Olanders

Emma Frans

Malmö Indiekör 

Konstmusiksystrar

Nathalie Akeya Ageykum

(Fler namn tillkommer)

GAFFA-PRISET 2018: Se Graveyard, Slowgold, Rein, Rome Is Not A Town och Muhammed Faal live


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA