x

Spice Girls samlat igen

Spice Girls samlat igen

Spice Girls är samlat igen. De fem medlemmarna och deras gamle manager Simon Fuller träffades igår i Geri Halliwells hus i London. Återträffen offentligtgjordes med flera bilder i sociala medier.

Medlemmarna skickade i anslutning till återträffen ut ett pressmeddelande via deras talesperson Jo Milloy, som enligt NME lyder som följer:

"Vi har njutit av en fantastisk eftermiddag och pratat om den underbara tid vi hade tillsammans. Vi är överväldigade över hur mycket intresse det finns för The Spice Girls världen över. Nu är tiden mogen för att utforska några nya och fantastiska möjligheter tillsammans. Vi är alla ense om att det finns många spännande möjligheter som innefattar The Spice Girls ursprungliga essens och förstärker vårt budskap om kvinnlig styrka för framtida generationer."

LÄS OCKSÅ: Här är indiegalans vinnare

Artikeln fortsätter under inlägget.
 
 

Great catch up with my girls! #bffs always the future is looking spicy!

Ett inlägg delat av emmaleebunton (@emmaleebunton)

Enligt The Sun var återträffen (gruppens första sedan 2012) anordnad av deras gamle chef Simon Fuller och han och Spice Girls ska ha diskuterat ett eventuellt TV-program i Kina, en talangshow, tillsammans med externa partners. Gruppen har inga planer på att turnera igen – ett löfte som gjorde att Victoria Beckham också gick med på att delta. Både hon och Geri Halliwell har motsatt sig en turné på grund av familje- och affärsförpliktelser.

LÄS OCKSÅ: Festivalen förbjuder potatisskalare – efter Liams kommentar

"Nu när hon är en toppdesigner är Victoria oroad över att sjunga, men hon behöver också pengar till sin modeverksamhet," säger en källa till The Sun. Tidningen skriver att Victoria Beckhams företag hade ett underskott på 8,4 miljoner pund förra året.

De fem medlemmarna, Victoria Beckham, Emma Bunton, Mel B, Mel C och Geri Halliwell (nu Geri Horner) kommer enligt The Sun få 10 miljoner pund vardera för det pågående projektet. 

Spice Girls slog igenom massivt 1996 med debutsingeln Wannabe. De släppte tre album som sålde i 85 miljoner exemplar innan de splittrades år 2000. De var återförenade mellan 2007 och 2008, då spelade de in en singel och gav en kortvarig turné. De samlades igen för ett uppträdande under OS i London 2012.

LÄS OCKSÅ: Lady Gaga ställer in Sverigekonserten

Efter splittringen av gruppen släppte samtliga medlemmar soloalbum. Den enda som nådde någon form av långsiktig framgång var Mel C. Emma Bunton är för närvarande programledare på engelska Heart FM och både Mel B och Geri Halliwell arbetar som TV-värdar. Victoria Beckham är modedesigner och affärskvinna, medan Mel C har fortsatt med musiken.

 

Love u all so much!!! X Such a great day!! Thank u Simon! X VB

Ett inlägg delat av Victoria Beckham (@victoriabeckham)


Se videon till gruppens första och största hit Wannabe nedan.

LÄS OCKSÅ: "Mycket ångest att hantera men det finns neon i kanterna"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA