x

Dansande livsmedel och jättegafflar – "en haschfantasi"

Dansande livsmedel och jättegafflar – "en haschfantasi"

Igår var det dags för den första deltävlingen i årets upplaga av Melodifestivalen. Tävlingen tog plats i Karlstad och en av kvällens största snackisar blev inte helt oväntat Edward Bloms framträdande.

Gastronomen, kulturhistorikern och "sångfågeln" bjöd på en kuplett tillägnad hans favoritintresse – mat. Uppträdandet med den fryntliga låten Livet På En Pinne inkluderade dansande mat och överdimensionerade gafflar.

LÄS OCKSÅ: Här hoppar fanet ut i publiken – ingen tar emot

Jonas Gardell – som själv deltar i schlagerfajten och uppträder i deltävling två – kallar Bloms insats för "en haschfantasi".

Aftonbladets musikkritiker Markus Larsson skriver att Bloms framträdande ”måste ha regisserats av en pårökt tusenfoting”. Medan Expressens Anders Nunstedt sedan tidigare beskrivit Bloms show med orden: ”att uppleva en surrealistisk synvilla i tre minuter”. 

SvD:s Andres Lokko ser Edward Blom som en perfekt symbol för det nutida Sverige. "En ytterst korrekt karikatyr av hur en så stor andel av vår nation för stunden resonerar i sin, eh, milda konservatism", skriver han bland annat i en krönika

LÄS OCKSÅ: Spice Girls samlat igen

Blom själv verkar nöjd med sitt prestation.

– Jag tror faktiskt att jag har lyckats skapa någon form av Melodifestivalhistoria. I minnesprogram om 30 år kommer jag inte att kunna gå obegången förbi, säger han till TT.

John Lundvik och Benjamin Ingrosso tog sig vidare från deltävlingen i Karlstad till finalen på Friends Arena den 10 mars. Blom hamnade på en femteplats, av sju tävlande.   

Se Edward Blom skriva historia nedan.

LÄS OCKSÅ: Festivalen förbjuder potatisskalare – efter Liams kommentar


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA