x

The Tarantula Waltz och The Tallest Man On Earth spelar Dylan

The Tarantula Waltz och The Tallest Man On Earth spelar Dylan

Igår gjorde The Tarantula Waltz ett fullsatt Bryggarsalen i Stockholm. För ett år sedan släpptes hans hyllade fjärde album Blue As Is Bliss och detta firades med en julbileumsspelning på lördagskvällen. 

Med sig på scenen hade Markus Svensson, som han heter i passet, ett stort band med allt av blås, orglar och gitarrer som en jubelfest kräver. Några prominenta gäster dök också upp, Ulf Stureson gjorde sin låt Beroende från 2007, från plattan med samma namn, tillsammans med Svensson och bandet. Och The Tallest Man On Earth (Kristian Matsson) hoppade in på några låtar.

LÄS OCKSÅ: Dansande livsmedel och jättegafflar – "en haschfantasi"

Bland annat spelade Matsson på Bob Dylan-covern Changing Of The Guards. En saftig folksångsstänkare som Dylan aldrig spelar live – annat än på den turné som följde direkt efter att låten släpptes 1978.

Svensson ursäktar sig innan de spelar låten med att det kan bli så att de glömmer bort orden. Changing Of The Guards är ju rena ordsvadan som inte står raptexter långt efter i antal stavelser. Och visst glömmer både Svensson och Matsson delar av texten.

Men vad gör det när det låter så fruktansvärt bra?

Se och hör covern nedan.

LÄS OCKSÅ: Här hoppar fanet ut i publiken – ingen tar emot


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA