x

Sveriges nya rapstjärna drar på turné

Sveriges nya rapstjärna drar på turné

Den unga rapparen från Rågsved söder om Stockholm, Jireel, har på kort tid gått från ett uppmärksammat hiphop-löfte till ett av landets främsta namn. När P3 Guld-galan gick av stapeln i början av året utnämndes han till "Årets artist”, ett tydligt kvitto på att Jireel Lavia Pereira – blott 17 år gammal – nu tagit klivet från nykomling till fullfjädrad stjärna. Han är även nominerad i GAFFA-Priset i kategorin "Årets genombrott".

GAFFA-PRISET 2018: Se Graveyard, Slowgold, Rein, Rome Is Not A Town och Muhammed Faal live

Ett debutalbum släpps inom kort och i vår åker han på en Sverigeturné.

Jireel debuterade i november 2015 med låten Här & Nu och har sedan dess fortsatt leverera hits på hits med sin kaxiga, moderna stil. Låtar som Som Mig, Langa Luren och superhiten Cataleya gjorde 2016 till hans genombrottsår. Efterföljande debut-EP:n Jettad från togs emot på bästa sätt och samma år fick Jireel den stora äran att avsluta hela Grammisgalan.

LÄS OCKSÅ: Justin Timberlake till Sverige

Förra året fortsatte Jireel att ösa ur sig singlar som Man Of The Year och Tagga, sida vid sida med att turnera landet runt. Med nyss släppta singeln Força, liveframträdande på P3 Guld och med GAFFA- och Grammis-nomineringar färskt i minnet har den unga stjärnan redan klivit in i 2018 på bästa sätt.

Här ser du Jireel framöver:

29 mar – Malmö, Kulturbolaget
30 mar – Örebro, Ritz
12 apr – Uppsala, Katalin
13 apr – Lund, Mejeriet
21 april – Göteborg, Trädgår'n
27 apr – Stockholm, Nobelberget

LÄS OCKSÅ: Nya tunga namn till Way Out West


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA