x

Thåström och Hellacopters gör gemensam sak

Thåström och Hellacopters gör gemensam sak

Två av Sveriges absolut mest välrenommerade liveakter slår sig samman för en gemensam konsertkväll i Huskvarna Folkets Park 24 augusti.

– The Hellacopters och Thåström är ohotat två av landets största liveakter, någonsin, och kommer kvällen till ära spela varsitt fullt set efter varandra. Detta blir en kväll som ingen annan, skriver bokningsbolaget Luger i ett pressmeddelande.

Biljetterna släpps till försäljning på fredag 9 februari.

BILJETTER SNART SLUT --> GAFFA-Priset 2018: Se Graveyard, Slowgold, Rein, Rome Is Not A Town och Muhammed Faal live

Thåström har ett förflutet i ​bland annat Ebba Grön och Imperiet och har varit högaktuell i fyra decennier.  I höstas släpptes det nya albumet Centralmassivet – till största del inspelat i legendariska Hansa Tonstudio i Berlin – och dundrade med detta direkt in som #1 på albumlistan. I samband med det var Thåström även ute på en totalhyllad höstturné som genererade nästan 100 000 sålda biljetter, och som sträckte sig från Luleå i norr till Malmö i söder. Under sommaren 2018 gör han endast ett fåtal utvalda spelningar i Skandinavien.  

Med plattor som High Visibility, By the Grace of God och Rock & Roll is Dead har The Hellacopters visat varför de är en vår tids mest inflytelserika akter. År 2008 drog de sig temporärt tillbaka bara för att 2016 återvända med full kraft. 2017 rekryterades basisten Sami Yaffa från det legendariska bandet Hanoi Rocks, och på de efterföljande spelningarna var det tydligt att The Hellacopters var tillbaka med besked.

– Med The Hellacopters på scen är rock’n’roll återigen underhållande, äkta och kaxig, skriver Luger i samma pressmeddelande.

KRÖNIKA: "Den här hatstormen var onödig"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA