x

Stjärnproducenten: "Michael Jackson stal låtar"

Stjärnproducenten: "Michael Jackson stal låtar"

Den 84-årige producenten Quincy Jones har inte längre tid att vara hövlig och avslöjar alla möjliga sorters hemligheter i en intervju med tidningen Vulture.

Jones har bland annat producerat tre av den avlidne megastjärnan Michael Jacksons mest sålda album, Off The Wall (1979), Thriller (1982) och Bad (1987). Dessa skivor har låtar som Jones nu påstår är plagiat. Detta g
äller till exempel Billie Jean. Jackson ska också ha vägrat att kredda eller dela med sig av andelsprocent till låtskrivare som skrev delar av hans låtar. Producenten kallar Michael Jackson "girig" och "machiavellisk".

LÄS OCKSÅ: Metallica-medlemmen hedras med egen dag

Jacksons förklaring till att han undergick så många plastikoperationer – att han skulle lida av en hudsjukdom – kallar Jones för "bullshit".


I intervjun berättar Jones också att han vet vem som låg bakom mordet på USA:s president John F. Kennedy – maffian. Han kallar också Trump en "galen jävel" och berättar att han dejtat presidentens dotter, Ivanka Trump.

LÄS OCKSÅ: Lämnade bandet mitt under skivinspelning

Artikeln fortsätter under bilden.

gallery_large

På frågan om vilken modern popmusik Jones gillar svarar han:

– Bruno Mars. Chance the Rapper. Kendrick Lamar. Jag gillar Kendricks mentalitet. Han är jordnära. Chance också. Och Ed Sheeran-skivan är utmärkt. Sam Smith — han är så öppen med sin homosexualitet. Jag älskar det. Mark Ronson är någon som vet hur man producerar.

Bruno Mars och Kendrick Lamar var de största vinnarna på årets Grammy Awards. Även Ed Sheeran vann. Mark Ronson ligger bland annat bakom delar av Lady Gagas senaste album, Joanne, som nominerades till en Grammy.

Quincy Jones har själv vunnit 28 Grammys under sin nästan 70-åriga musikkarriär och säger att hans största bidrag till musiken är "allt jag har gjort".

LÄS OCKSÅ: "Vi ska göra den bästa galan i Sverige i år"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA