x

Producent-legendar: "De sämsta musikerna i världen"

Producent-legendar: "De sämsta musikerna i världen"

GAFFA rapporterade häromdagen om hur stjärnproducenten Quincy Jones svingade loss mot Michael Jackson i en intervju med New York Magazine.

Men The King Of Pop är inte den enda musikern som får sig en släng av sleven. Jones uttalar sig även om den stilbildande kvartetten The Beatles.

Om sitt första möte med Liverpool-pojkarna säger han bland annat:

– De var de sämsta musikerna i världen.

LÄS OCKSÅ: GAFFA-Priset livestreamas – här ser du galan

Beatlarnas musikaliska kvaliteter är en diskussion som ibland kommer upp. Och Ringo beskylls emellanåt för att vara en usel trummis. Något vissa hävdar är helt felaktigt. Så här säger Jones om den adlade Beatles-basisten Paul McCartney och den nyligen adlade Ringo:

– Paul var den sämsta basist jag någonsin hört. Och Ringo? Prata inte ens om det. Jag minns en gång när vi var i studion med George Martin (brittisk producent, reds. anm.). Ringo hade tagit tre timmar på sig för att försöka spela någon fyra takters-grej han skulle fixa på en låt. Han kunde inte göra det. Vi sa: "Kompis, gå och ta dig lite lager och lime, lite shepherd’s pie och ta det lite lugnt i en och en halv timme." Han gjorde det och vi ringde Ronnie Verrell, en jazztrummis. Ronnie kom och satte det på en kvart. Sedan kommer Ringo tillbaka och säger: "George, kan du spela upp det vi spelade in en gång till för mig?" George gjorde det och Ringo säger: "Det där låter ju inte så dåligt." Och jag sa: "Ja, din jävel, det är för att det inte är du." Trevlig kille, dock.

LÄS OCKSÅ: Klassisk musikspelare nu på webben

 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA