x

Ikongrupp har startat nedräkningen

Ikongrupp har startat nedräkningen

Det verkar som att stora nyheter står att vänta från The Smashing Pumpkins.

Förra månaden hintade Billy Corgan och Jimmy ChamberlainInstagram att nytt material var på gång från The Smashing Pumpkins originaluppsätning (utom D'Arcy Wretzky).

LÄS OCKSÅ: Filmkompositören Jóhann Jóhannsson död

Därefter avslöjade Corgan att bandet var i studion med stjärnproducenten Rick Rubin. Rubin producerade också Corgans soloalbum från förra året, så det är ingen överraskning att han är inblandad i den mycket omtalade återföreningen av 90-talsbandet.

Nu har The Smashing Pumpkins officiella hemsida uppdateras med en klocka som räknar ned till den 15 februari. På torsdag alltså. Vad som kommer att hända är oklart, men en lågoddsare är att bandet när tiden räknats ned officiellt tillkännager att ett album håller på att spelas in. Kanske släpper de också en singel? Och annonserar en turné?

LÄS OCKSÅ: GAFFA-Priset 2018 – här är alla vinnarna

Artikeln fortsätter under videon.För några veckor sedan gick bandets ursprungliga basist D'Arcy Wretzky ut och bekräftade att en återförening var planerad, men att Billy Corgan hade valt att fortsätta med en annan basist än henne.

Vem som ska spela bas i bandet har ännu inte tillkännagivits. Fansen spekulerade i om Jeff Schroeder, som tidigare spelat i bandet, skulle kunna vara tilltänkt på positionen.

LÄS OCKSÅ: Producent-legendaren: "De sämsta musikerna i världen"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA