x

Festival dras med miljonskulder – efter omstart

Festival dras med miljonskulder – efter omstart

Festivalen Peace & Love dras med miljoner i obetalda fakturor, rapporterar Dala-Demokraten.

Tidningen har granskat de bolag som står bakom festivalen och kommit fram till att arrangemanget allt som allt krävs på totalt 2,2 miljoner kronor. Bolagen har sex betalningsförelägganden hos Kronofogden.

Flera av leverantörerna som Dala-Demokraten varit i kontakt med överväger nu att sluta samarbeta med festivalen på grund av hur bolagen valt att hantera ekonomin. 

LÄS OCKSÅ: GAFFA-Priset 2018 – här är alla vinnarna

– Det är så tråkigt. Mina killar älskar att jobba för evenemanget. Det här är något bra för Borlänge och jag var med och körde när det var som störst – man vill hjälpa dem på traven. De har lovat guld och gröna skogar, men det blir skit av allt, säger en entreprenör, som vill vara anonym, till Dala-Demokraten

Tidningen bygger uppgifterna på offentliga dokument och kontakter med kronofogdemyndigheten, kommunen, leverantörer och Skatteverket.

LÄS OCKSÅ: Filmkompositören Jóhann Jóhannsson död

Peace & Love bekräftar att de har ekonomiska bekymmer och att de gör allt för att få ordning på problemen, betala fordringarna och förbättra relationerna till leverantörerna.

– Varje år har det varit bättre och vi har betalat av allt eftersom så gott vi kan. Och det har aldrig varit tal om att någon någonsin inte ska få betalt, säger Anna Norman, koordinator på festivalen, till Dala-Demokraten.

Peace & Love hade 2011 hela 50 000 besökare och var Sveriges största festival. Bob Dylan, Jay-Z och Rihanna är några av de artister som uppträtt på evenemanget. År 2013 gick festivalen i konkurs och 2014 startades den om i mindre skala.

LÄS OCKSÅ: Filmkompositören Jóhann Jóhannsson död

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA