x

Nya namn till Statement Festival

Nya namn till Statement Festival

I helgen stod Emma Knyckare och hennes medarbetare på GAFFA-Galan och tog emot Redaktionens Specialpris för initiativet Statement Festival. Idag skickar de ut fyra nya akter till frizonen och festivalen som välkomnar kvinnor, transpersoner och icke-binära.

Dolores HazeZhala, Shirin och Det Brinner är klara för Statement Festival, enligt ett pressmeddelande från arrangören.

Dolores Haze är, efter ett medlemsavhopp, på gång med nytt material.

– Vi tycker att festivalen är ett grymt initiativ som verkligen behövs som motvikt till den verklighet vi lever i. Det är framtiden! Vi är stolta över att vara en del av den massiva förändringen av ojämlikhet som håller på att ske. Det ska bli jättekul att dela scen med så många fantastiska kvinnor, hälsar bandet i samma pressmeddelande.

Zhala upptäcktes av Robyn och släppte musik via popstjärnans skivbolag. Shirin är en artist vi tror hårt på och som släpper musik via Sony. Bakom electropoppiga Det Brinner ser vi Matilda Sjöström som bland annat besökt GAFFAs kontor för en #GaffaFika.

Statement Festival sker på Bananpiren i Göteborg 31 augusti – 1 september och har sedan tidigare gjort klart med Frida Hyvönen, Karim & Karam (dj-duo med Karin Dreijer och Maryam Nikandish), Joy och Tami T. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA