x

Klubbprofil ställer in efter vaktvåld – "Det jag ser är ett övergrepp"

Klubbprofil ställer in efter vaktvåld – "Det jag ser är ett övergrepp"

Musik- och klubbprofilen Tom Jerry Boman ställer in sitt samarbete med nattklubb efter våldsincident.

Den 3 mars skulle Boman hålla en Håkan Hellström-hyllningskväll på Arbis i Norrköping. Men efter händelserna på nattklubben förra helgen, då artisten Muhammed Faal och hans sällskap kastades ut och greps, väljer han att avblåsa evenemanget. 

LÄS OCKSÅ: GAFFA-galan-artist utsatt för vaktvåld

gallery_large

Du ställer in Håkan-hyllningen på Arbis, varför?

– Efter att funderat flera dagar och tittat på alla olika videoklipp som finns från händelsen i lördags kom jag fram till att Arbis inte känns som ett tryggt ställe att ha klubb på nu. Det jag ser på bilderna är ett övergrepp. Därför ställer jag in klubben även om jag, och många andra, sett fram mot den under lång tid. Jag kommer aldrig jobba med ställen som inte känns rakt igenom trygga för gästerna.
 
Hur tycker du att Arbis skulle agerat annorlunda?
 
– De skulle avbrutit samarbetet med vaktbolaget direkt. I väntan på utredningen. Nu sa de att ”vi pausar samarbetet”, vilket för mig är ett rätt lamt. De gick inte heller ut på alla sina sociala medier-kanaler och tog tydligt avstånd. Detta har jag framför till Arbis ledning. Tydlighet är viktigt och känslan av att alltid stå på sina gästers sida. Oavsett vem som gjort rätt eller fel i just den här situationen.
 
Hur reagerade Arbis på ditt beslut?
 
– Arbis förstod mitt beslut och har förmodligen lärt sig något.
 
Kan eventuell dålig biljettförsäljning till evenemanget ha påverkat beslutet?
 
– Jag vet inte. Jag tror inte att det finns förköp till eventet. De verkar bara ha förköp på konserter och inte på DJ-klubbar vad jag vet. Senast jag var DJ i Norrköping på Arbis, med mitt egna event "Sommarplågor", så var det typ 670 betalade och jag vet att Håkan drar mer folk.
 
Se hela händelsen nedan, filmad från en kamera placerad på en av vakterna.
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA