x

"Det skulle vara den definitiva döden för bandet"

"Det skulle vara den definitiva döden för bandet"

Några år senare gör frontmannen exakt det han kritiserade andra för att de gjorde.

De senaste veckorna har det stormat kring det ikoniska 90-talsbandet The Smashing Pumpkins i anslutning till att de hintade om att de skulle återförenas. Framför öppna ridåer utspelade sig detta drama.

Förra helgen startade bandet en nedräkning på sin officiella hemsida. En nedräkning till 18:00 torsdagen den 15 februari. Rykten föregick nedräkningen om att det skulle handla om ny musik och en turné med bandets ursprungliga besättning. På torsdagen blev det klart att bandet kommer att ge sig ut på en stor turné i USA och Kanada från 12 juli till 7 september. Som förväntat, utan basisten D'Arcy Wretzky.

Turnén har fått namnet Shiny And Oh So Bright Tour och bandet kommer att spela låtar från deras fem första album med en besättning bestående av Billy Corgan, James Iha, Jimmy Chamberlin och Jeff Schroeder.

"Vi är inte ett nostalgiband"

Pitchfork har i kölvattnet av detta offentliggörande påpekat att Billy Corgan upprepade gånger kritiserat band som gör på det här sättet – ger sig ut på en återföreningsturné och spelar höjdpunkter från den tidiga karriären.

De har därför valt att gräva fram fem av de "bästa" uttalanden som frontmannen gjort kring ämnet – som är intressanta att läsa mot bakgrund av att Pumporna ska ge sig ut på vad som kan kallas en riktigt klassisk nostalgiturné. 

I en intervju 2011 sa Corgan bland annat följande: "Pumporna kommer inte bli en nostalgi-akt, vi vägrar vara det" och sa vidare att "det skulle vara den definitiva döden för bandet."

"Vi vill inte tjäna pengar att spela Siamese Dream i sin helhet. Vi arbetar inte på det sättet", sa han också.

Under en presskonferens 2012 sade han även: "Utan de yngre fansen finns ingen framtid för Smashing Pumpkins. Vi kan inte driva en 'oldies business'. Det är inte bara tråkigt, det är inte särskilt bra business heller."

Läs mer här.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA