x

Fler namn till den nya stjärntäta festivalen

Fler namn till den nya stjärntäta festivalen

Den nya festivalen Queens Of Pop har sedan tidigare gjort klart med Zara Larsson, Icona Pop och Molly Sandén. Nu får de sällskap av Janice, Rhys och Julia Adams.

– Janice, Rhys och Julia passar perfekt på Queens Of Pop. De är tre starka förebilder och artister som alla kommer prata om under 2018, säger Malin Törnquist från Paraply som tillsammans med Curling Concerts arrangerar festivalen i samarbete med Live Nation.

LÄS OCKSÅ: Klubbprofil ställer in efter vaktvåld – "Det jag ser är ett övergrepp"

Janice är Sveriges nya souldrottning som alldeles nyligen släppte sitt debutalbum Fallin’ Up. GAFFAs Karin Lillbroända hade bara goda ord att säga i sin recension.

20-åriga sångerskan Rhys är uppvuxen i Portland och upptäcktes av en slump av Jörgen Elofsson (Britney Spears och Westlife). Tillsammans skrev de Rhys debutsingel Swallow Your Pride som sedan följdes upp av Last Dance. Detta blev hitsingeln med miljontals streams som satte Rhys på den internationella popkartan. Hon har nominerats till Framtidens Artist av P3 och är i likhet med Janice med på GAFFAs lista över de som blir stora 2018.

LÄS OCKSÅ: "Det skulle vara den definitiva döden för bandet"

Julia Adams är en del av den nya generationens artister och låtskrivare. Med skinn på näsan och personliga texter har hon levererat singel efter singel och stått överst på listan av up-and-coming-artister. Hennes låtar snurrar friskt på P3 och i år släpper hon sitt första album.

Queens Of Pop besöker Sofiero Slott i Helsingborg 27 juli och Botaniska Trädgården i Uppsala den 3 augusti.

KRÖNIKA: "Värdet av förebilder går inte att mäta i pengar"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA