x

Är detta slutet för Kiss?

Är detta slutet för Kiss?

Kiss ska ha ansökt om ensamrättigheter som antyder att en lång karriär i rockens tjänst går mot sitt slut.

Sajten Blabbermouth rapporterar att Kiss Catalog Ltd., bolaget som äger de intellektuella rättigheterna till bandet, har lämnat in en ansökan till den amerikanska motsvarigheten till Patent- och registreringsverket. Detta för att säkra rättigheterna till frasen "The End OF The Road". Om ensamrättigheten godkänns kommer den att gälla inom underhållningsbranschen och specifikt inom verksamheten "liveuppträdanden av ett musikband".

LISTA: Här är Kiss 10 bästa album

Självklart har denna ansökan orsakat spekulationer bland Kiss-fansen, om huruvida detta kan ha någonting att göra med en eventuell avskedsturné för bandet.

Det amerikanska rockbandet bildades i New York 1973 av Gene Simmons, Paul Stanely, Ace Frehley och Peter Criss och de följde upp bildandet med det självbetitlade debutalbumet året därpå. Genom åren har bandet genomgått flera förändringar i besättningen – med grundarna Simmons och Stanley som ständiga medlemmar.

LÄS OCKSÅ: Se Kiss bete sig idiotiskt över en löjlig detalj

Dagens upplaga av Kiss består av Simmons, Stanley, Eric Singer och Tommy Thayer.

Artikeln fortsätter under videon.

Kiss besökte Sverige så sent som 2017 och spelade då på Tele2 Arena i Stockholm för 25 000 besökare och på ett utsålt Scandinavium i Göteborg. GAFFA:s recensent Emil Viksell (undertecknad) var lagom imponerad av de sminkade herrarnas prestationer och gav Stockholmskonserten tre stjärnor.

Bandets basist Gene Simmons hamnade i mediernas rampljus i slutet på förra året, när en radioprofil stämde honom för sexuella trakasserier.

LÄS OCKSÅ: Kiss-stjärnan anklagas för sexövergrepp


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA