x

Ikonen intar unik svensk scen

Ikonen intar unik svensk scen

Elvis Costello återvänder till Sverige. Den här gången är det den unika scenen Dalhalla som får besök av ikonen, 16 juli.

LÄS OCKSÅ: Bisarra ögonblick när Liam Gallagher intervjuas av barn

Elvis Costello har följt sin musikaliska nyfikenhet under en karriär som sträcker sig över 30 år. Han är kanske mest känd för sin tid med The Attractions, med vilka han invaldes till Rock & Roll Hall Of Fame 2003. Elvis är även känd för sina framgångsrika samarbeten med The Imposters och pianisten Steve Nieve. Han har hyllats för sina samarbeten med Burt Bacharach, Brodsky-kvartetten, Paul McCartney, svenska mezzosopran Anne Sofie von Otter, gitarristen Bill Frisell, kompositören Roy Nathanson, The Charles Mingus Orchestra, skivproducenten och låtskrivaren T Bone Burnett och Allen Toussaint. Och för bara några år sedan släppte han en uppmärksammad skiva med The Roots.

LÄS OCKSÅ: Lurade Spotifys system – kammade hem miljoner

– Han är en mästerlig tolkare av pop, punk, country, klassisk, jazz, opera, R&B och andra genrer som vi förmodligen glömmer, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Elvis senaste Sverigekonserter var i februari 2017. Då besökte han Stockholm, Göteborg, Malmö och Jönköping. Konserterna fick stående ovationer och genomgående mycket bra kritik.

Det är med The Imposters som Elvis Costello nu återvänder till Sverige för ett exklusivt framträdande i Dalhalla den 16 juli.

LÄS OCKSÅ: Den svenska indieikonens Wikipedia förbryllar


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA