x

Starka reaktioner efter The Smiths-skyltning i Coop-butik

Starka reaktioner efter The Smiths-skyltning i Coop-butik

GAFFA har tidigare skrivit om Coop Forum i Visby, matvarubutiken med både vinylavdelning och egen musikfestival. Nu har stormarknaden än en gång med hjälp av musik fått stor uppmärksamhet på nätet.

Det hela började när en kund uppmärksammade butikens val av produktplacering vid veganhyllan  en LP med The Smiths numer kultförklarade album Meat Is Murder, från 1985. 

Albumet med omslaget föreställande en ung amerikansk soldat under Vietnamkriget bärandes en stridshjälm där Morrissey bytt ut det ursprungliga budskapet ”Make War not Love” med "Meat Is Murder." 

Coops facebook-sida postade kunden en bild på hyllan, där både LP:n och dessutom en liknande hjälm soldaten bär på omslaget (självklart med albumets titel på) stod snyggt placerade intill gazpacho-soppor. Kunden frågade sig samtidigt om det var butikens sätt att visa bönder sin uppskattning. 

Bilden fick snabbt många kommentarer från upprörda kunder, som skrev att de minsann aldrig mer tänker handla där. Och att det hela var ett hån mot Sveriges alla bönder. Men det dröjde inte länge innan Coop fick uppbackning av internets många veganförespråkare och folk som gillade och uppmuntrade initiativet.

Coop själva svarade genom en kommentar på bilden: 

”Vi som fixar Coop veganavdelning har också hand om vår skivavdelning. Skyltningen refererar till en ikonisk skiva med gruppen The Smiths och är menad som humor. Som alla vet gör vi väldigt mycket för att främja Gotlands bönder och producenter”


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA