x

Förlorade en halv miljard på svenskarnas musiktjänst

Förlorade en halv miljard på svenskarnas musiktjänst

Sommaren 2016 investerade Twitter 70 miljoner dollar (motsvarande 570 miljoner svenska kronor) i den svenska musiktjänsten Soundcloud.

Nu framgår det att sociala mediejätten förlorat nästan alla de investerade pengarna, det rapporterar Recode med hänvisning till Twitters årsredovesning. Och på Twitter tror man inte heller att Soundcloud i dagsläget kommer att generera några större pengar. Vilket innebär att Twitter ser de investerade pengarna som förlorade, skriver Breakit.

LÄS OCKSÅ: Ger Sverigeturné med klassiska metalalbum

Det hela kommer dock inte som någon större chock. Förra året tvingades Soundcloud säga upp 173 anställda och stänga kontoren i London och San Francisco efter finansiella problem. Och i stort sett alla av Soundclouds dåvarande investerare drogs in i en finansieringsrunda, och investerarna krävde att dåvarande VD:n Alex Ljung skulle ersättas med Kerry Trainor från Vimeo.

Soundcloud har satsat på en prenumerationstjänst som kostat tio dollar i månaden, men bolagets VD Kerry Trainor uppgav tidigare i månaden att man nu fokuserar på en begränsad prenumerationstjänst på fem dollar i månaden.

LÄS OCKSÅ: Starka reaktioner efter musik-skyltning i Coop-butik


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA