x

Frej Larsson gripen – på grund av låttext

Frej Larsson gripen – på grund av låttext

Poliser stormade Frej Larssons lägenhet, beslagtog all elektronisk utrustning och förde honom till arresten. Anledningen: en låttext Frej lagt upp på Instagram.

Det hela började med att Frej instagrammade en bild föreställande honom och Joy M’Batha där Frej håller ett glas med en guldfisk i handen. Han skriver att han döpt guldfisken till Annika Ljung, och att Annika Ljung ska filéas på valborg. Tillsammans med hashtaggen #dåskahonskjutas – en travesti på en populär födelsedagslåt.

LÄS OCKSÅ: Starka reaktioner efter musik-skyltning i Coop-butik

Fyra dagar senare stormar två poliser Frejs lägenhet. Utan att ha visat polislegitimation tar de all elektronisk utrustning som finns i lägenheten, enligt ett pressmeddelande från Frej Larssons skivbolag. Frej sätts i förhör och delges misstanke om hot mot tjänsteman, alternativt olaga hot. I förhöret går det att läsa:”Genom att ha hotat med att filéa polisman på valborg. Hotet varit ämnat att framställa allvarlig fruktan hos målsägande.”

– De sätter mig i arresten utan att ha berättat vad jag är misstänkt för, de ger mig fulla restriktioner dvs. Jag får inte ha NÅGON kontakt, inte ringa några samtal eller ens ha en penna i cellen, skriver Frej i ett pressmeddelande om händelsen. 

LÄS OCKSÅ: Ghosts färgval får fansen att spekulera vilt

Instagramtexten som låg till grund för gripandet kommer från låten Då Ska Hon Skjutas, som släpptes idag tillsammans med #attgöraenannika – en hälsning till polisen som gjorde anmälan.

Annika Ljung arbetar på Södermalmspolisens narkotikagrupp och var med vid insatsen på Södra Teatern i januari i år. Då ett 20-tal personer greps för narkotikabrott under en spelning med hiphop-gruppen ODZ i samband med Far & Sons friande dom i rättegången mot ryska staten.

Frej säger i förhöret att han inte varit i kontakt med Annika, men att han gärna träffar henne. Och efterlyser en debatt, med exempelvis Annika där konstnärer kan förklara sitt gränsöverskridande.

GAFFA har varit i kontakt med Frejs advokat Viktor Banke som bekräftar uppgifterna.

LÄS OCKSÅ: Förlorade en halv miljard på svenskarnas musiktjänst


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA