x

Hästpojken hintar om ny låt

Hästpojken hintar om ny låt

Albumet Hästpojken Är Död släpps 20 april och första singeln, Råttans År, är planerad att släppas väldigt snart. Närmare bestämt nu på fredag, 2 mars. Det står klart i en hint-video som Hästpojken precis har delat med sig av.

Artikeln fortsätter under videon.

LÄS OCKSÅ: Därför täcker vi inte helgens Kendrick Lamar-spelning

– Vi fortsätter med det vi alltid gjort. Samma melodi men andra tider. Ibland andas man för att man kan, ibland för att man vill. Ibland är Hästpojken död, men för det mesta är han allt, säger Martin Elisson i ett tidigare pressmeddelande angående återkomsten.

Efter att ha spelat i Bad Cash Quartet – som albumdebuterade med sin självbetitlade skiva redan för 20 år sedan och bland annat turnerade med Broder Daniel – bildade Martin Elisson och Adam Bolmeus (samt BD:s Lars ”Poplars” Malmros, som sedermera lämnade bandet efter första skivan) Hästpojken.

LÄS OCKSÅ: Fansen rasar över skyhöga biljettpriser

2007 släpptes singeln Shane MacGowan och året efter kom albumet Caligula. Med mängder av spelningar i ryggen började Hästpojken 2009 på album nummer två som fick namnet Från Där Jag Ropar.

2013 kom det hyllade albumet En Magisk Tanke och bandet tog en lite annan inriktning, låtarna kom mer att handla om vardagliga händelser och låten Sommarvin blev en stor hit långt utanför Hästpojkens vanliga popkretsar.

Här ser du Hästpojken framöver:

27/4 Debaser Strand, Stockholm  
28/4 Stora Teatern, Göteborg

LÄS OCKSÅ: 26 nya till Roskilde


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA