x

Så nära var Guns N' Roses en äkta återförening

Så nära var Guns N' Roses en äkta återförening

I samband med Guns N' Roses återföring 2016 spekulerades det vilt om vilka ur bandets originaluppsättning som skulle medverka på bandets återföreningsturné. Om det verkligen gick att kalla det ”en äkta återförening” om varken gitarristen Izzy Stradlin, som lämnade gruppen 1991, eller trummisen Steven Adler skulle komma att medverka.

Ingen av dem följde med, utan det blev till slut sångaren Axl Rose, gitarristen Slash och basisten Duff McKagan som åkte ut på turnén (som forsätter även nästa år, då rockveteranerna bland annat besöker Göteborg och Ullevi 21 juli). Men nu avslöjar bandets tidigare manager Alan Niven att det kunde sett annorlunda ut. 

LÄS OCKSÅ: Flera storheter till Roskilde 

I Society Of Rock berättar Alan Niven hur nära det var att fansen hade fått se hela uppsättningen av bandet bakom en av tidernas mest framgångsrika debutalbum, Appetite For Destruction (1987.)

Tydligen var Izzy Stradlin inte bara positivt inställd till idén om en återförening, han ska ha gått så långt att han faktiskt flög till en av konserterna och medverkade under soundcheck, berättar Niven.

Enligt MetalSucks ska det varit på konserten i Cincinnati, där bandets orginaltrummis Steven Adler medverkade på fem låtar.

Artikeln fortsätter under videon.

Men något hände, och den gamle gitarristen lämnade repet abrupt. Någon anledning till det hela har ännu inte avslöjats.

– Han lämnade efter soundcheck, och kom inte inte tillbaka för fler rep eller uppträdande. Jag skulle tro han är lite "pissed off." Säger Niven, som fortsatte vara Stradlins manager efter att han lämnat Guns N' Roses. 

LÄS OCKSÅ: Därför täcker vi inte helgens Kendrick Lamar-spelning

När nyheten om en återförening kom 2016 kommenterade Stradlin varför han inte skulle medverka genom ett twitter-inlägg, som senare raderades. Enligt gitarristen var det en ekonomisk fråga om fördelningen av intäkterna från turnén som fick honom att tacka nej.

Den här historien är inte helt olik trummisen Bill Wards dispyt med resten av medlemmarna i Black Sabbath, i samband med deras avskedsturné.

LÄS OCKSÅ: Fansen rasar över skyhöga biljettpriser


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA